marți, 6 octombrie 2015

Cartofi cu sos de usturoi si ulei






Ingrediente

Avem nevoie de:

- 1 kg de cartofi
- 4 catei de usturoi
- sare
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- frunze de patrunjel



Mod de preparare 

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit. 
Reci li se curata coaja, se taie in bucati de cca 3 cm. si se pun la rece. 
Dupa, se poate pregati sosul. Asadar, cateii de usturoi se rad intr-un bol, peste ei se pun sare si ulei de masline, iar apoi se mixeaza. Uleiul de masline se pune ca si la maioneza, putin cate putin, pana aveti o pasta fina. 
Apoi se pun niste picaturi de zeama de lamaie peste sosul de usturoi si se amesteca. Acest sos se pune peste cartofi si, de asemenea, se amesteca. La sfarsit se pun frunze de patrunjel taiate pe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu